Childhood Memories.



Malam tu kami asyik gelak je time dinner..ntah camane boleh keluar cerita pasal zaman kecik-kecik dulu.. Lawak gile kalau diingat-ingat balik.,semua nakal-nakal.. Tak sangka boleh buat benda pelik2 time kecik-kecik dulu.,huhu~ Seronok jadi budak-budak kan?? Tak banyak masalah.,takde banyak benda nak kena fikir..huhu~ *terkenang~*



lampu biru: ingat lagi tym kecik2 dulu slalu gaduh ngan adik aku..mmg dasyat ahh gaduh..sampai koyak-koyak tikar..haha~ Bila mak bengang mesti mak cakap.,”gi dapur ambik pisau satu sorg..nak gaduh sangat.!” gile otai mak aku..hak2..tak takot anak dia mati terbunuh kew??hak2

laichi chuchu: aku dulu masa kecik-kecik..slalu gaduh ngan akak aku..smpai kak aku panjat pokok..aku duduk kt bawah pokok tu jolok dia ngan galah..haha~ Bile kak aku nangis..aku takot nk balik rumah..so, tido kt umah nenek aku..huhu~

ikie: aku plak., kalo g smayang terawih bukan smayang sangat pon..,tym orang ngah smayang duk main kat bawah..huhu~ dulu liat nau nak smayang..kalau mak suruh smayang..masuk bilik., kunci pintu..lepak 2-3 minit..(konon-konon smayang)..,pastu agak-agak dah cukup masa keluar dengan muka buat-buat suci..(baru lepas smayang laa konon-konon)..haih~ teruk btol..!!huhu~

laichi chuchu: sama ar..mase terawih, lepas orang angkat takbir je terus chow gi main..bila orang dah nak bagi salam naik balik..konon-konon smayang ah..huhu~ Bila mak tanya smayang ke tak..?? Dengan konfidennye..eh, smayang mak...

lampu biru: dulu jahat gile..time bulan puasa..usha line..,kalau line clear..masuk dapo..bukak peti..gulp! teguk air..huhu..mmg nakal..kadang-kadang ngah mandi pon sanggup minum air paip..haha~ keji-keji..! penat beb kayuh basikal balik sekolah...

laichi chuchu: kadang-kadang aku curi-curi gi mandi sungai..tp kalau mak tau kompem kena marah..so, kena tunggu rambut kering baru boleh balik rumah kalau tak habis laaaa~ haha

lampu biru: dulu kalau main tak ingat nak balik umah..smpai maghrib main..kadang-kadang smpai kene ’turut’ baru balik..bila dah lewat.,mulalah cuak nak balik rumah..tunduk je masuk rumah sebab takut kena marah..haha~ pastu bila malam mula laa sakit kaki laa..mak mesti cakap..,”aih, mase main tak sakit plak eh???”


banyak sangat flashback zaman kecik-kecik malam tu...huhu~ im sure dat our parents were having a hard time nak mmbesarkan kita semua kan..*sigh~* skarang semua dah besar...huhu~ memang seronok dengar kisah zaman kanak-kanak masing-masing..huhu~


So, how about ur childhood memories guys??? Let’s share our childhood memories here. =)



The older I grow the more earnestly I feel that the few joys of childhood are the best that life has to give. ~ Ellen Glasgow

No comments:

Post a Comment