Jogja Juni '09 - Jogja hampir pasti! =)

10 Juni 2009
Malam ni insyaAllah kami akan bertolak ke rumah Nanad di Shah Alam sebelum ke LCCT. So, hari ni buat persiapan terakhir. Antaranya memunggah balik pakaian2 dlm beg (tak bleh bwak brg byk2..nnt balek nk beli brg lagi..opss., niat dh menyimpang neh..huhu~ niat sampingan..=p). Selain tu, menukar duit Rm -> Rp.
1 juta...rupiah..hehe~ tak sangka dapat pegang duit sejuta..( sejuta rupiah pun layanlah..=p zass.!) ni dlm Rm 350++ kalau tak silap.. harap-harap cukup la untuk 7 hari kat sana..huhu~

Lepas Isyak, kami berangkat meninggalkan USM terchenta. Pengembaraan baru bermula..!! heh~ Dan seperti biasa.., aktiviti di dalam bas adalah tidur.. (mmg dasat pakcik nih bawak bas..mcm naik kuda pon ada..eyh, mana aku tau macam naik kuda.? aku tak penah naik kuda pn sebelum ni..huhu~)

Destinasi pertama kami:Rumah Nanad..hehe~ Hampir pukul 7 pagi sampai rumah Nanad. Solat dan sambung tidur..huhu~ (kali ni tidur yang lebih berkualiti.. =p ) Lepas mandi dan breakfast kami lansung ke LCCT. Jutaan terima kasih kepada Nanad sekeluarga..=) (owh., ini kali kedua aku ke rumah Nanad sebenanye..hehe~)

*maaf, aku nggak punya foto di rumah mbak Nanad..=(



Next destination: LCCT

-International Departure-



masih awal lagi..,tapi buat-buat sibuk sket..heh~ =p


ceweks;Nanad-ckb-Diela-Baiti-

lunch di food court..sebelum menunaikan solat zohor..



waitin'. flight delay plak..haih~ penat je kalut2 tadi..huhu~ sepatutnya pukul 3.05pm kalau tak silap tp delay pukul 3.55pm..


Jogja.., nantikan ketibaan kami..!=)

dalam kapal terbang..huhu~ muka takut-takut berani je tuh..huhu~ dengan penuh rase jakun nya aku mengisytiharkan bahawa inilah kali pertama aku terbang..huhu~ (clap2..cayalah..!) sepanjang kat dalam kapal terbang nih,Alhamdulillah, takde rasa takut sangat cuma rasa 'perak' aka jakun sket laa..huhu~ first time katakan.. so, pasni kalau ada orang tanya, "pernah naik kapal terbang?" bolehlah aku kembangkan hidung seraya menjawab., "pernah..pernah..pernah.." =p
kat sebelah yang tengah lentok tuh gadis dari jogja yang mau pulang ke kampung halaman setelah sekian lama bekerja di Malaysia (aku agak je laa..huhu~). Juriah namanya., sempat gak interbiu dia sket2 tanya psl Jogja..huhu~

aku duk betul-betul dekat sayap..aih~ mengganggu pemandangan betul..sigh~



Jogja.., tak sabar mau ketemu sama kamu..!! =)

Jogja Juni '09 - No pain No gain


Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ketepian,
Bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian.

Nak buat sesuatu yang extra ordinary berbanding orang lain perlukan effort yang juga extra ordinary daripada orang lain. Nak dapatkan sesuatu perlukan pengorbanan. Yup, dalam usaha nak merealisasikan program elektif kami ke Jogjakarta yang lalu, banyak pahit getir yang telah kami lalui bersama..(cheewahh., jiwang la plak..hak2) Terpaksa korbankan masa dan wang demi menyempurnakan misi kami ke Jogjakarta.
-NO PAIN NO GAIN-
-RISK EVERYTHING OR GAIN NOTHING-


-Behind the scene Yogyakarta Humanitarian Mission-

Antara sebahagian usaha mengumpul wang untuk kegunaan misi..

jualan masa minggu penghayatan islam..(sume da jadi muka penjual..huhu~ ) side income..heh~ =p


membantu catering Pn Syidah.. pengalaman yang best..! (lebih suka buat kerja utk dpt duit daripada meminta-minta..huhu~) thanks to Pn Syidah.



jualan semasa hari interview untuk budak-budak yang apply medic. (huhu~ tak jadi ppms pon bleh knal bakal adik2 junior..heh~) walaupun salah percaturan, hasil jualan kami sedikit sebanyak menyumbang ke akaun MESAT. =)

ingat lagi pesanan Prof Mohtar (selaku dosen yang mengiringi kami) sewaktu perjumpaan terakhir sebelum bertolak ke Jogja tempoh hari.

"sebelum pegi ni pastikan niat tu btul, niat tu penting. pegi ni niat untuk blaja. so, nanti bila dah sampai sana tak kisah lah seronok ke tak kat sana kita tetap akan blajar sesuatu tapi kalo pegi dengan niat nak berseronok, once suasana kt sana tak seperti yang dibayangkan kita mesti da tak enjoy during da trip. so,niat tu penting ye anak2..=) expect da worst.!"

yup, ikhlaskan hati pegi utk blaja bukan utk bsuke ria @ bershopping.. (dush..dush..huhu~)

Jutaan terima kasih untuk semua yang terlibat secara lansung atau tak lansung dalam menjayakan misi ini. tenkiu2... =)

  • mum n dad n family atas sokongan padu kalian..=)
  • MESAT members
  • Warga USM
  • Klinik-klinik n farmasi sekitar Kelantan n Dungun..=)
  • dan semua yang membantu..=)

*hari ni aku n adik buat dadih strawberi., tp aku bukan nk kecoh2 dadih kami sedap ke tak cuma teringat masa jual dadih n hotdog(ni pun salah satu income kami..heh~ =p). kredit to Pojie selaku bapa kewangan MESAT kerana berjaya menghasilkan dadih yang mendapat pujian bukan daripada calang-calang orang..heh~ (Dr Adibah puji beb..!! siap mintak resepi ngan Pojie lg..haha~) bravo2~ =)

14 hari.


Allop. =) Sudah sekian lama tak meng'update' blog..huhu~ First thing first., okeh.? hurm~ Sepanjang dua minggu meninggalkan rumah ada beberapa perkara yang berubah sebaik sahaja aku pulang ke rumah..huhu~


  • pertamanya., satu-satunya adik lelaki aku dah meninggalkan rumah. (bukan lari dari rumah okeh..??) my dear lil bro ditawarkan program matrik 2 tahun di KMNS..huhu~ congrates bro..!

che ku muhamad farid. huhu~ dulu kecik2 slalu sgt gaduh., dasyat plak tuh..isk2 tak sempat nak jumpa before dia masuk KMNS. Dapat tau nak masuk matrik pun beberapa hari sebelum aku ke Jogja..apa2 pon gudluck ya bro..! =)


  • keduanya., comey, kucing belaan keluargaku dah selamat melahirkan tiga ekor anak (lagi advanced dr akak aku..!huhu~) adik aku namakan mereka koko, kiki, dan kaka..huhu~
  • dan ketiganya., perut mum-to-be da semakin membesar..huhu~ tak sabar nak dapat title 'ahjumma' hehe~

~~(*_*)~~

Cuti-cuti Malaysia - IV (samb.)


Destinasi : masih di Kuala Selangor

24052009 - di sebelah malamnya, kami ke destinasi utama yang menjadi penyebab aku ke rumah Faten..huhu~ sangat teruja nak pergi gara-gara terpengaruh dengan iklan TNB lah nih..tahniah TNB..hehe~

[Kelip-kelip Kg Kuantan]



larangan-larangan. antaranya: dilarang mengambil gambar(ambik je., kami tengok ramai je ambik gambar..=p), dilarang menangkap kelip-kelip (Faten tangkap tapi dia lepas balek..hehe~), dilarang membakar ubat nyamuk., dilarang memancing., dilarang menggunakan lampu suluh & dilarang membuat bising (kelip-kelip nak tidur beb..!) psstt., rules were made to be broken rite..?? =p


nak tengok kelip-kelip nih kena naik sampan., satu sampan RM40.00 n bleh naik 4 orang..so kirenya sorang RM40 bahagi 4 = RM10.

sebelum naik sampan kena pakai life jacket dulu..kalau nak selamat laa..huhu~ owh., ini gambar saya dan mak Faten., acik Azizah. =)


dah ready semua., kami pun naik sampan.. pakcik yang kayuh sampan tu kenal mak Faten..hehe~ dari jauh memang dah nampak pokok berkelip-kelip macam pokok krismas yang dipasang lampu kelip-kelip. chantek sangat..!! lagi dekat lagi cerah nampak kelip-kelip tu.. banyak la kelip-kelip yang duk kat satu pokok tapi semua berkelip bersama-sama., so, memang nampak macam lampu kelip-kelip laa. (agaknya orang dapat idea nak buat lampu kelip-kelip tu bila dorang tengok kelip-kelip nih..huhu~)


tapi, tak semua pokok yang ada kelip-kelip. ada yang ada sikit je., ada yang ada banyaaakk.. ada yang tak ada lansung.. kata pakcik yang kayuh sampan tu, biasanya kelip-kelip tak duduk kat pokok yang tumbuh kat muara sebab berangin., so, nanti pokok tu berayun. (mungkin kelip-kelip rasa tak selamat)


kata pakcik tu lagi, kelip-kelip ni makan daun pokok tu tapi takde lah makan sehelai daun., kalau makan sehelai daun tembun lah dia..huhu~ (ini memang ayat pakcik tu.=p) kalau betol2 gelap (means takde lampu and bulan tak cerah) tak payah naik sampan pun boleh nampak kelip-kelip dari jeti.


pakcik tu gak ada cakap macam mana nak bezakan kelip-kelip jantan n betina. (tp aku lupa..huhu~) tak sure lah sama ada yang jantan tu cahaya dia lagi cerah or yang betina lagi cerah.. (psstt., ten, ko ingat x??? komen2..)


kami cuba untuk mengambil gambar pokok yang dipenuhi kelip-kelip tu tapi inilah hasilnya..huhu~

gelap gelita..lansung tak nampak apa.. =(


then, kami cuba plak ambik gambar dengan memasang 'flash' huhu~ dan inilah hasilnya..

cuma nampak pokok yang dihuni oleh kelip-kelip je..kelip-kelip dah tidak kelihatan..mungkin kalau zoom 500x baru nampak kot..huhu~


jadi, tak dapatlah nak share kecantikan kelip-kelip ciptaan Allah ni..kalau nak tengok jugak pergilah sendiri ye..hehe~ (tak rugi pergi.. orang korea pon ada datang tengok kelip-kelip nih..huhu~)


setakat itu sahaja lah kot laporan dari Kg Kuantan..=)


p/s = ten, ade informasi tertinggal x??huhu~

= aina, ni khas ntuk aina b4 aku ke jogja..=)

= pegi waktu malam je ye..siang2 kelip-kelip kerja..=)

Cuti-cuti Malaysia - IV


Destinasi: Kuala Selangor

24052009 - Bangun pagi gosok gigi cuci muka terus mandi...hehe~ =p
Hari yang cerah untuk jiwa yang suci~

Pagi.., keluar rumah ngan Faten n mak (mak Faten.., ok?)., pegi jenguk adik Faten kt SM Sains Kuala Selangor.. (eh, ye ke ten..?? heh~) Then, mak anta kami kat Bukit Malawati., sebab Faten mau ajak aku naek trem kt situ..hehe~ ( seb bek aku dtg.., kalo x ntah bile la ko nk nek trem tu ye ten..=p)

[Bukit Malawati Kuala Selangor]

Nilah tempat di mana kami menunggu ketibaan trem..( iye TREM bukan TREN ).. pelik jugak nape dorg panggil trem bukan tren..huhu trem tu ade dalam kamus dewan ke huh?? (ni kena tanye aina rai nih..die pakar bahasa..=p) aina..komen2..=p
Yg best nye tak lame nak tunggu trem neh.. tak macam tren KTM.., jenuh..! (eyh, marah plak awek abg KTM nnt..heh~)

Ni gambar trem sebenar yg kami naek..hehe~ siap ade num plat lagi..mmg suspek habes arr..heh~ tp kalo jumpe ngan jpj kompem kne saman neh..seat belt x dak..da lah pandu (perkataan aina rai..=p) laju..isk2~

Trem kosong..takdak orang nak naek ka???

Beberapa minit kemudian..barulah trem ni dipenuhi manusia..aih..brader neh smpat korek idung lagi..isk2~


Kami memilih untuk berada di seat kedua dari blakang.. alasan?? Senang nak skodeng orang..lagi satu kalo duk depan2 tak sempat nak menghayati alam sgt kot..huhu~

Kami diberhantikan di satu perhentian di mana makhluk dari spesis yg berbeza bermastautin di situ..

Inilah dia spesis yang aku maksudkan..aku namakan mereka onyet..kalo ramai onyets laa..huhu~

Mase nih dua ekor onyets nih sebok duk mencari kutu antara satu sama lain..nampak romantik gile..haha~ so sape2 yang rase kepala dia da menjadi habitat kutu tu bleh la kidnap onyet nih bawak balek umah untuk dibela..senang nanti nak carik kutu..huhu~

Hurm~ kat tempat kami diberhentikan tu mmg sangat banyak monyet (aku tak pasti la itu btol spesis monyet ke ape..huhu) Monyet kat sini jinak2 jugak laa dan sgt peka..huhu~ Kat situ gak ade jual kacang panjang untuk dibeli dan diberi makan kepada monyet-monyet di situ yang takde tanda2 bahawa perut diorang dah kenyang..huhu~ Aku teringat pesan mak aku., ‘kalau kita bagi haiwan makan., murah rezeki’ huhu~ =p Jadi aku pon mengambil keputusan untuk membeli seikat kacang panjang berharga seringgit (RM 1). Masa beli tu, budak yang jual tu ada pesan.,’ sorok2 sket kacang nih., jangan bagi monyet nampak.., nanti dia rampas.’ Owh..okay.! =)

Tak larat nak cerita panjang-panjang..tengok je la gambar-gambar nih..=)


Masa tengah sebok duk bagi monyet makan..monyet kat situ memang sangat tamak..huhu~ kalau nak selamat memang kena sorok kacang tu kalau tak nanti kena rampas ngan monyet., macam kes budak lam gambar kat atas nih.. habis seikat kacang dia kena curik ngan monyet..huhu~ kesian~

berebut-rebut nak makan kacang.. (aish~ cemana mamat belakang tuh bleh interprem plak nih., sape cameraman neh?? =p)

Jom ikut kami jalan-jalan kat Bukit Malawati..ayuh..!

rumah api.. (mercu tanda Bukit Malawati????)

zon selamat..( kurang monyet..huhu~)

meriam. semua meriam kat sana dicover dengan kain kuning. Tak tau lah kenapa tapi Faten kata sebab kuning kan warna di raja..huhu~ cuaca sangat panas ketika ini..huhu~

haa., agak2 korang ni ape plak?? huhu~ ni sebenarnya pemadam api beroda zaman dulu-dulu punya la kot.. benda ni ada kat depan muzium kalau tak silap..

lepas dah boring duk kat sini., kami tunggu next trem untuk ke destinasi seterusnya..huhu~

ni lah next destination kami., galeri ikan air tawar.. lupa plak nak bagitau., tiket naik trem ni RM2 tapi kalau nak masuk galeri ni tambah seringgit., so, RM2+RM1 = RM3..=) Sape yang beli tiket RM2 tak bleh masuk la galeri ni..

akuarium. ikan ape tah dalam ni..lupe dah..huhu~

lepas dah penat jalan-jalan n perut pon da lapar (duk sebok bagi monyet makan, perut sendiri kelaparan..huhu~), kami pu menunggu ketibaan trem untuk pulang..

sekian sahaja lah pengembaraan kami (ayat hiperbola..=p) ke Bukit Malawati..

to be continued.....

Kuasa TUHAN...

[Cerita dari Acheh]

[sama tapi tak serupa]
Gambar ni Munirah hantar via Google talk., cantikkan gambar nih??hehe~ Mula-mula tengok., ingatkan gambar kilang kat belakang tu., nampak tak? Tapi menurut Munirah, kat belakang tu sebenarnya kapal yang terdampar kat situ. Owh, lupe plak., ni sebenarnya gambar Muni ketika berada di Acheh untuk program elektif kumpulan mereka.. Menurut Muni lagi., kapal ni ialah kapal jana letrik yang ada kat tengah laut. Kapal ni ditolak ombak sejauh 5km dari pantai ketika berlakunya kejadian tsunami di Acheh dulu. Bak kata Muni., "kuat tul ombak tu tolak., kuasa Tuhan.." Maha Suci Allah~
Then., Muni send gambar lagi.. katanya., "ni gmbar atas kapal tu plak.."
Kat belakang ni ada nampak pantai. Kata Muni., pantai tu la yg tsunami dulu.. Rumah kat belakang tu habis kena sapu masa tsunami tu.. Bawah kapal ni Muni kata ada dua buah rumah kena tindih dengan penghuni-penghuninya sekali..
Muni send satu lagi gambar..

Kali ni Muni suh cari gamba dia kat atas kapal ni.. dan dengan jayanya aku dapat meneka dengan tepat..hehe~ =)

to Munirah: nice experience..!!thanks for sharing~ =)

Cuti-cuti Malaysia - III


Destinasi : Times Square

23052009 – Hari ni kalo ikut plan, Gem akan anta aku g Kl Sentral sbab aku nk g umah Faten plak..(huhu~ keje merempat umah org je aku neh~) Awal gak ktorg kua..,dalam kol 10 lebih jumpe Faten..hehe~ Sbenanye janji ngan Dila gak nk kua arini., so, sementare tunggu Dila yg sipot tuh, kitorg minum2 dlu.. =p Tak lame kemudian (lame jugak la sbnanye..heh~) , Dila pon tiba.

Faten decide nk g Times Square..bergeraklah kami ber4 ke TS. Setibannya kami di sana, jumpe plak ngan Hanis Harlida yg poyo itu. Hanis telah berjaya memboloskan dirinya..huhu~ (nnt balek mummy marah..aku tatau Nis..heh~) Gile pegi TS neh., baju chantek n murah..aaa~ suke2 (>_<) Jalan punye jalan, tejumpe satu kdai neh. Tmpat yg ade ikan gigit2 kaki kite tuh., mcm kt Tesco KB..huhu~ Tanye tauke bape hinggit., die kate 5 hinggit..mcm bebaloi je nk try..huhu~ Tanpe berfikir panjang kami ber5 pon masuk la kdai tuh..(pnjg gak bepikir sbnanye..heh~)

[ikan di laut asam di darat..ni bukan ikan sembarangan.. ni semua dokter2 blake..heh~ Dr Fish]


Menurut tauke kedai tu, ikan ni dikenali jugak dgn name Doctor fish..hehe~ Tauke tu ade sebut name saintifik die tp x igt plak..huhu~ Kate tauke tu, ikan ni akan makan sel2 yg mati (eyh, yekew??sel ke kulit2 yg mati tah..huhu~) kalo lagi byk ikan kt kat kaki kite byk la sel2 mati kt kaki kite tuh..lame2 makin kurg la ikan tuh pegi kat kaki kite..huhu~ (kalau tauke tu tipu aku.., aku tipu korg laa neh..heh~)

[sesi memberi ikan makan..dapat pahala bagi makan haiwan..=p semua muka control sbab geli..faten angkat kaki dia tamau bagi ikan gigit sebab tu muka dia menten je..heh~ =p]


Mule2 masuk kaki lam kolam tu mmg geli sgt time ikan tu gigit2..geli je tp x saket pon..btol..tak tipu..huhu~ Da lame., ok je..da x geli da.. (Faten je yg geli smpai ke akhirnye..hak2)

Pastu ktorg mkn kt food court.., jumpe akak yg tak brape nak mesra alam..huhu Hanis diagnose akak ni punye gaji masok lmbat kot..huhu~ tu yg asek nk melenting je..org mntak milo ais bg bandung..labang kaa.??!

Pas mkn Hanis pon mntak diri..(sila2 Nis..heh~) Mule2 igt nk nengok wyg tp lmbt sgt., takot lewat balek..so x jd tgk.. Kami pon decide nk pulang ke tmpat asal masing2 huhu~ Dila pulang ke umah kakaknye., Gem pulang ke umah sewenye., aku n Faten pulang ke umah Faten..huhu~

Salam peluk cium buat Gem.. (*,*) Timekaseh bebanyak ntuk 3 ari nih.. =)


Maghrib gak la bru smpai umah faten..sian faten tepakse bediri spnjg perjalanan dr Kl sentral ke Klang..tren plak di saat2 genting xdak letrik haih~ panas ati tol duk lam tren tuh..rasenye x yah g indon.., dalam tren pon da bleh rase cm duk kt indon..dengar suare puak2 dorg je..haih~ x pueh ati..!

Smpai2 mak Faten aka acik Azizah da tnggu..kami be3 g Klang Sentral sbab aku nk bli tket bas nk balik Dungun nnt..Klang Sentral mmg sejibun mcm Melaka Sentral..huhu~ smpai umah gosip2 sket ngan faten pastu tidooo..zzZZzz ( tupon slpas mak Faten suh tido..huhu~ kuat sgt gosip neh..isk2~)

Selamat pengantin baru..!!

Tanggal 4 Jun 2oo9 yg lalu.., sahabat satu sekolah rendah dulu selamat melansungkan perkahwinan di Kota Bharu.. Tahniah diucapkan dan semoga berkekalan n hepi2 selalu..=)

[tahniah buat NORAFIZA AZIDA AZIZ dan pasangannya..=)]


[ogy n me =)]

Cuti-cuti Malaysia - II


[lokasi di mana Kme menjalankan tugasnya =p]

Destinasi: KLCC (buat tatapan Zulaika..ahaks~)

21052009 – Hurm~ hari ni da plan nak jumpe Noor kat klcc pas die abes keje. Gadis kilang yew..??huhu~ Lwat gak aku ngan Gem kua.., tgh ari jugak laa.. Trus g klcc..makan.. Gem kate Kme keje kt klcc., so msg la Kme.., mane tau ade rezki leh jumpe..lame tuh tak jumpe..hurm~

[Hazirah aka Gem]

last jumpe Gem mase kt mtrk dlu sbb Gem dtg lawat aku kt kmph dlu..huhu~ Gem maseh spt dulu tp frm my point of view( overr =p) kurus sket kot..=p


Da mkn., nk g smyg.. tetibe Nana (nana pendeta okeh..=p) call., tnye aku kt mane.. mati2 igt die nmpak aku ngan Gem..huhu Rupe2 nye die bru pas lunch ngan Kme td.. Mmg ade jodoh nk jmpe Nana la nih.. Aku ngan Gem pon gi la surau jmpe Nana..hehe~ Nana makin cun skang..! *wink2*

[Nadiah aka Nana]

last jmpe kt matrik dlu sbab same2 kmph =) as i said, makin cun..=) dlu sgt x ske bgmbar..,heh~ skng da okeh nih..=)

[Nur Akmal aka Kme]

last jumpe time kt matrik gak sbab Kme dtg kmph dlu..heh~ da keje skang..geologist neh..=) uuu bestnye~ evry month dwet masuk..=p


Sementara nk tnggu gadis kilang bes keje, ktorg be3 pon g ngk wyg cite ’I love you, men.!’ Best gak..lawak2 sket.. pas tgk wyg, jumpe Kme sbab time tu Kme da bes keje. Ktorg ber4 decide nk g minum2 kt secret recipe smntare tnggu gadis kilang yg x tiba2 lg nih..huhu~ Da nk abes kek ktorg barulah gadis kilang sampai..haha~ Siap bejemput lagi..huhu~ Noor..Noor..(sambil menggeleng kepala..haha~)

[Noor Khasanah aka Noor]

ni plg lame x jmpe..last jmpe mase g amek result sesame..huhu~ zaman bile ntah tuh..=p ni lah gadis kilang yg digembar gemburkan..nmpak bulat sket..heh~gmbira kot bsame pakwe..takpon bulat sbab asek tido je tym keje..=p

[ex Jenan ooo4]


Smbang2 jap.. g smayang then makan..huhu~ Time mkn ni la mcm2 cite kua..yang tersirat jadi tersurat..chewahh.. Perkataan2 yang da lame tak denga po tekeluar..huhu~ Rindu time skola2 dulu yew..heh~ mandom..cekang..tenet..dan sebagainye.. =p

[pendeta in memory..=p]


Tak lame pastu, Kme ngan Nana beransur pulang.,salam peluk cium buat Kme n Nana. Tenkiu sudi jumpe aku..hehe~ Tinggal la aku brsame 2 bdak poyo., Noor n Gem. Gaduh je bdak be2 nih..,haha~ Aku maleh nk backing sesape..bio dorg gaduh..hak2

[asek begado je..kt tgh2 tu hand made bag.., gem punye..chantekk..!=)]


Kami be3 pon g la ke taman., (sbab Noor nk tnjuk tmpat die dating..hak2~). Nak ngambik gambo pon begaduh je bdak 2 org nih..huhu~ Noor maseh mcm dulu.., penuh misteri (bg aku laa..haha~). Gem pon maseh mcm dolu2 gak.., blur x abeh2..hak2~ Lpak2 kt tman smpai kne halau ngan p.guard..eh, bukan p.guard..mak guard indon..(indon di mane2 saje...haih~)

[irah-noor-gem]


Oleh kerana malam pon da semakin tua, kak yun(btol ke Noor.??hehe~) bermurah ati nak anta aku ngan Gem balek.. Kak Yun mmg baek..,lemah-lembut~ Noor je yg mngade2 n suke susahkn K.Yun..huhu (Noor, ni Gem yg ckp., aku tlg smpaikan je..heh~) Time kaseh K.Yun~

Time kaseh kpd Noor, Kme n Nana~ Seronok sgt dpt jumpe korang~ (>_<)

[zue., ni bukti aku mms hg..haha~ tipu sket xpee kot..=p]