Cuti-cuti Malaysia - III


Destinasi : Times Square

23052009 – Hari ni kalo ikut plan, Gem akan anta aku g Kl Sentral sbab aku nk g umah Faten plak..(huhu~ keje merempat umah org je aku neh~) Awal gak ktorg kua..,dalam kol 10 lebih jumpe Faten..hehe~ Sbenanye janji ngan Dila gak nk kua arini., so, sementare tunggu Dila yg sipot tuh, kitorg minum2 dlu.. =p Tak lame kemudian (lame jugak la sbnanye..heh~) , Dila pon tiba.

Faten decide nk g Times Square..bergeraklah kami ber4 ke TS. Setibannya kami di sana, jumpe plak ngan Hanis Harlida yg poyo itu. Hanis telah berjaya memboloskan dirinya..huhu~ (nnt balek mummy marah..aku tatau Nis..heh~) Gile pegi TS neh., baju chantek n murah..aaa~ suke2 (>_<) Jalan punye jalan, tejumpe satu kdai neh. Tmpat yg ade ikan gigit2 kaki kite tuh., mcm kt Tesco KB..huhu~ Tanye tauke bape hinggit., die kate 5 hinggit..mcm bebaloi je nk try..huhu~ Tanpe berfikir panjang kami ber5 pon masuk la kdai tuh..(pnjg gak bepikir sbnanye..heh~)

[ikan di laut asam di darat..ni bukan ikan sembarangan.. ni semua dokter2 blake..heh~ Dr Fish]


Menurut tauke kedai tu, ikan ni dikenali jugak dgn name Doctor fish..hehe~ Tauke tu ade sebut name saintifik die tp x igt plak..huhu~ Kate tauke tu, ikan ni akan makan sel2 yg mati (eyh, yekew??sel ke kulit2 yg mati tah..huhu~) kalo lagi byk ikan kt kat kaki kite byk la sel2 mati kt kaki kite tuh..lame2 makin kurg la ikan tuh pegi kat kaki kite..huhu~ (kalau tauke tu tipu aku.., aku tipu korg laa neh..heh~)

[sesi memberi ikan makan..dapat pahala bagi makan haiwan..=p semua muka control sbab geli..faten angkat kaki dia tamau bagi ikan gigit sebab tu muka dia menten je..heh~ =p]


Mule2 masuk kaki lam kolam tu mmg geli sgt time ikan tu gigit2..geli je tp x saket pon..btol..tak tipu..huhu~ Da lame., ok je..da x geli da.. (Faten je yg geli smpai ke akhirnye..hak2)

Pastu ktorg mkn kt food court.., jumpe akak yg tak brape nak mesra alam..huhu Hanis diagnose akak ni punye gaji masok lmbat kot..huhu~ tu yg asek nk melenting je..org mntak milo ais bg bandung..labang kaa.??!

Pas mkn Hanis pon mntak diri..(sila2 Nis..heh~) Mule2 igt nk nengok wyg tp lmbt sgt., takot lewat balek..so x jd tgk.. Kami pon decide nk pulang ke tmpat asal masing2 huhu~ Dila pulang ke umah kakaknye., Gem pulang ke umah sewenye., aku n Faten pulang ke umah Faten..huhu~

Salam peluk cium buat Gem.. (*,*) Timekaseh bebanyak ntuk 3 ari nih.. =)


Maghrib gak la bru smpai umah faten..sian faten tepakse bediri spnjg perjalanan dr Kl sentral ke Klang..tren plak di saat2 genting xdak letrik haih~ panas ati tol duk lam tren tuh..rasenye x yah g indon.., dalam tren pon da bleh rase cm duk kt indon..dengar suare puak2 dorg je..haih~ x pueh ati..!

Smpai2 mak Faten aka acik Azizah da tnggu..kami be3 g Klang Sentral sbab aku nk bli tket bas nk balik Dungun nnt..Klang Sentral mmg sejibun mcm Melaka Sentral..huhu~ smpai umah gosip2 sket ngan faten pastu tidooo..zzZZzz ( tupon slpas mak Faten suh tido..huhu~ kuat sgt gosip neh..isk2~)

3 comments:

  1. --> `Aainaa Nur Raihana Abdullah: hari ni mmg x byk sgt gamba aina..huhu~ sowie..

    ReplyDelete
  2. ck, mcm slh sket la citer ko. bkn ke kita p mkn dulu sbb time tu ada mamat tgh bg ikan mkn kaki dia, after lunch plus ngumpat2 akak jual air tu br kita g kan spa ni. hehe

    ReplyDelete