Jogja Juni '09 - Jogja hampir pasti! =)

10 Juni 2009
Malam ni insyaAllah kami akan bertolak ke rumah Nanad di Shah Alam sebelum ke LCCT. So, hari ni buat persiapan terakhir. Antaranya memunggah balik pakaian2 dlm beg (tak bleh bwak brg byk2..nnt balek nk beli brg lagi..opss., niat dh menyimpang neh..huhu~ niat sampingan..=p). Selain tu, menukar duit Rm -> Rp.
1 juta...rupiah..hehe~ tak sangka dapat pegang duit sejuta..( sejuta rupiah pun layanlah..=p zass.!) ni dlm Rm 350++ kalau tak silap.. harap-harap cukup la untuk 7 hari kat sana..huhu~

Lepas Isyak, kami berangkat meninggalkan USM terchenta. Pengembaraan baru bermula..!! heh~ Dan seperti biasa.., aktiviti di dalam bas adalah tidur.. (mmg dasat pakcik nih bawak bas..mcm naik kuda pon ada..eyh, mana aku tau macam naik kuda.? aku tak penah naik kuda pn sebelum ni..huhu~)

Destinasi pertama kami:Rumah Nanad..hehe~ Hampir pukul 7 pagi sampai rumah Nanad. Solat dan sambung tidur..huhu~ (kali ni tidur yang lebih berkualiti.. =p ) Lepas mandi dan breakfast kami lansung ke LCCT. Jutaan terima kasih kepada Nanad sekeluarga..=) (owh., ini kali kedua aku ke rumah Nanad sebenanye..hehe~)

*maaf, aku nggak punya foto di rumah mbak Nanad..=(



Next destination: LCCT

-International Departure-



masih awal lagi..,tapi buat-buat sibuk sket..heh~ =p


ceweks;Nanad-ckb-Diela-Baiti-

lunch di food court..sebelum menunaikan solat zohor..



waitin'. flight delay plak..haih~ penat je kalut2 tadi..huhu~ sepatutnya pukul 3.05pm kalau tak silap tp delay pukul 3.55pm..


Jogja.., nantikan ketibaan kami..!=)

dalam kapal terbang..huhu~ muka takut-takut berani je tuh..huhu~ dengan penuh rase jakun nya aku mengisytiharkan bahawa inilah kali pertama aku terbang..huhu~ (clap2..cayalah..!) sepanjang kat dalam kapal terbang nih,Alhamdulillah, takde rasa takut sangat cuma rasa 'perak' aka jakun sket laa..huhu~ first time katakan.. so, pasni kalau ada orang tanya, "pernah naik kapal terbang?" bolehlah aku kembangkan hidung seraya menjawab., "pernah..pernah..pernah.." =p
kat sebelah yang tengah lentok tuh gadis dari jogja yang mau pulang ke kampung halaman setelah sekian lama bekerja di Malaysia (aku agak je laa..huhu~). Juriah namanya., sempat gak interbiu dia sket2 tanya psl Jogja..huhu~

aku duk betul-betul dekat sayap..aih~ mengganggu pemandangan betul..sigh~



Jogja.., tak sabar mau ketemu sama kamu..!! =)

4 comments:

  1. mknn kat food garden tu xbesh!! wekkk. huhu

    eh ck, apsal ko x duduk dkt2 nanad, baiti sumer? xdpt seat dekat2 ke? kan booking no sama...

    ReplyDelete
  2. weih..betol ke yg lentoq kepala kt ko tu bibik??
    irah..xcukup duit utk shopping tuh..hehe~

    ReplyDelete
  3. ->aina:huhu~ kalo dtg mmg niat nak shoppng mmg SANGAT x cukop aina..huhu~ tp dtg sbab ade tugas kan..chewah..shoppng tu sampingan je la kot..huhu~ lgpon dwet jpa da kering..=p
    ->faten: x bes eh ten?aku x makan pon..aku tgk je dorg makan..huhu~
    sbelah gadis indonesia tu baiti..aku ngan byt dkat gak..nanad die beli tket lmbat sket sbab ade prob sket kot tym nk bli tu..tp die dtg duk seat dpan aku je pastu..sbab x dak org..huhu
    ->bird:tatau la bibik ke x bird..tp die kate die keje kt m'sia da lame x balek jojga..awat??bibik ko lari dr umah ke??huhu~ yupp..,mmg x ckop..huhu~

    ReplyDelete