Jogja Juni '09 - No pain No gain


Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ketepian,
Bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian.

Nak buat sesuatu yang extra ordinary berbanding orang lain perlukan effort yang juga extra ordinary daripada orang lain. Nak dapatkan sesuatu perlukan pengorbanan. Yup, dalam usaha nak merealisasikan program elektif kami ke Jogjakarta yang lalu, banyak pahit getir yang telah kami lalui bersama..(cheewahh., jiwang la plak..hak2) Terpaksa korbankan masa dan wang demi menyempurnakan misi kami ke Jogjakarta.
-NO PAIN NO GAIN-
-RISK EVERYTHING OR GAIN NOTHING-


-Behind the scene Yogyakarta Humanitarian Mission-

Antara sebahagian usaha mengumpul wang untuk kegunaan misi..

jualan masa minggu penghayatan islam..(sume da jadi muka penjual..huhu~ ) side income..heh~ =p


membantu catering Pn Syidah.. pengalaman yang best..! (lebih suka buat kerja utk dpt duit daripada meminta-minta..huhu~) thanks to Pn Syidah.



jualan semasa hari interview untuk budak-budak yang apply medic. (huhu~ tak jadi ppms pon bleh knal bakal adik2 junior..heh~) walaupun salah percaturan, hasil jualan kami sedikit sebanyak menyumbang ke akaun MESAT. =)

ingat lagi pesanan Prof Mohtar (selaku dosen yang mengiringi kami) sewaktu perjumpaan terakhir sebelum bertolak ke Jogja tempoh hari.

"sebelum pegi ni pastikan niat tu btul, niat tu penting. pegi ni niat untuk blaja. so, nanti bila dah sampai sana tak kisah lah seronok ke tak kat sana kita tetap akan blajar sesuatu tapi kalo pegi dengan niat nak berseronok, once suasana kt sana tak seperti yang dibayangkan kita mesti da tak enjoy during da trip. so,niat tu penting ye anak2..=) expect da worst.!"

yup, ikhlaskan hati pegi utk blaja bukan utk bsuke ria @ bershopping.. (dush..dush..huhu~)

Jutaan terima kasih untuk semua yang terlibat secara lansung atau tak lansung dalam menjayakan misi ini. tenkiu2... =)

  • mum n dad n family atas sokongan padu kalian..=)
  • MESAT members
  • Warga USM
  • Klinik-klinik n farmasi sekitar Kelantan n Dungun..=)
  • dan semua yang membantu..=)

*hari ni aku n adik buat dadih strawberi., tp aku bukan nk kecoh2 dadih kami sedap ke tak cuma teringat masa jual dadih n hotdog(ni pun salah satu income kami..heh~ =p). kredit to Pojie selaku bapa kewangan MESAT kerana berjaya menghasilkan dadih yang mendapat pujian bukan daripada calang-calang orang..heh~ (Dr Adibah puji beb..!! siap mintak resepi ngan Pojie lg..haha~) bravo2~ =)

2 comments:

  1. Bestnye =) dadih strawberi?nyum2

    ReplyDelete
  2. sedap gem..ade lagi satu bekas lam peti..nk aku smpan kan??hehe~

    ReplyDelete