Jogja Juni '09 - TK Masyithoh 1

12 Juni 2009

hari ni kami akan melihat dan membantu (apa yang patut) kegiatan puskesmas (pusat kegiatan masyarakat). hurm~

kat sini jam 5pagi dah boleh solat subuh. jam 6pagi dah cerah..huhu~ kami (ceweks) breakfast di hotel (sebab dah memang termasuk dalam pakej..huhu~). breakfast pagi ni ialah nasi yang berwarna kuning+tempe+telur. n tidak dilupakan.., 'krupuk' yang memang dah jadi satu kepastian dalam menu kat sini. huhu~selesai breakfast., langsung ke UGM dengan menaiki taksi..=) (taksi kat sana semua kereta mewah2 beb..!!huhu~)

salah satu taksi yang menarik perhatianku..huhu~ (mungkinkah kerana warnanya??atau pemandunya??? =p)

menanti ketibaan orang-orang penting sebelum bertolak ke puskesmas.
cowoks breakfast di kafe UGM.sedikit perbincangan sebelum bertolak.


selesai semuanya., kami bertolak dari UGM ke puskesmas piyungantaklimat sebelum memulakan kegiatan.

kegiatan bermula..lokasi pertama: TK Masyithoh 1

kami disambut dengan meriah oleh kanak-kanak dari TK Marsyithoh 1. sangat kagum dengan mereka. kecik-kecik pun boleh main band dengan power..!! cayalah..! (kalau nak dibandingkan dengan kanak-kanak tadika di Malaysia..,hurm~~~ (--,) )menyertai karyawan puskesmas. masa ni kakitangan puskesmas tengah bagi ceramah (ceramah kew??huhu~) tentang gizi seimbang kepada kanak-kanak ni.di kelas sebelah pulak, dokter gigi ni tengah tunjuk cara-cara gosok gigi dengan betul. (sama macam kat Malaysia gak.., cara gosok gigi tidak berbeza okeh??cuma kat sana, toothbrush dipanggil sikat gigi..huhu~)
kanak-kanak ni semua aktif-aktif belaka. sentiasa bagi respond pada dokter gigi kat depan..cayalahh..!sekarang masa untuk gosok gigi..ya anak-anak, ambil sikat gigi masing-masing..yuk kita gosok gigi..huhu~gosok jangan tak gosok..huhu~ tomeynye budak nih..=)
selesai kegiatan., bergambar kenangan bersama kakitangan puskesmas


bersama tenaga pengajar TK Masyithoh 1


selesai sudah kegiatan di TK Masyithoh 1...

1 comment: