...The Northern Experience

erm.., pagi tadi akhirnya berjaya gak men'jogging'kan diri dengan Dila. at last, im sweating.!haha~ setelah berkurun lama tak mengerahkan kaki untuk berlari...hurm~

teringat masa turun Kedah hari tu (setelah bertahun lama tak menjejakkan kaki ke Kedah..huhu), sempat buat morning walk kat tasik Bandar Darul Aman (BDA) with Syifa'. tamau cerita panjang..jom layan...~ =)

-BDA-
-nice view of da lake-

kata cik Peah, kat sini ada air pancut tertinggi kat asia tenggara kot..huhu~ malangnya time aku datang tu dia tak pasang air pancut tu. kata syifa', kalau pasang air pancut tu memang habis basah orang-orang sekitar tasik tu sebab air pancut dia sangat tinggi. hurm~~ teringin nak tengok..(*_*)

erm.., kat tasik ni ada trek jogging..jauh jugak laa..nak tau berapa km untuk buat pusingan satu tasik ni???jom ikut aku n Syifa' buat morning walk ye..walk je tau..tak yah jog..nanti pancit..huhu~
jalan...
punya jalan....
punya jalan........
akhirnya sampai lah ke check point pertama..huhu~
1000 meter pertama..owh yeahhh~~ (masih bersemangat untuk posing..=p)
meneruskan perjalanan...
jalan lagi...
jalan lagi...
dan lagi........
akhirnya tiba ke check point ke dua. =)
1500 meter...yeay..!! (huhu~ ini acara faveret zaman sekolah dulu nih... 1500m. ngee~ =) )
yuk..jalan lagiii...
sampei ke check point ke3..haih~ bila nak habis satu round nih??? =[
2000m. Syifa' dah mla tunjukkan simptom2 kepanatan tuh...=p
sikit lagi Ipa'..! jom continue lagi...
dan
akhirnya
sampai la ke final destination.
2500m. fuhh..jalan pun semput beb..!! so, satu round tasik ni is equal to 2500m. hehe =) memang sweating habis..!!
kalau pergi waktu pagi, jogging je la aktiviti kat tasik ni..kalau pergi sebelah petang lain plak aktivitinya.
hari sebelumnya, aku, Syifa n Awa (adik Syifa') pergi ke tasik ni di sebelah petang.
nak tau kami buat ape??
zaaasssss~
hurm..kami naik benda alah ni haa..ape tah namenye..boat ye???iya-iya lah~ best mengayuh di tengah2 tasik nih..=) (teringat masa pergi Lake garden kat Taiping dulu...hurm~)
kami bukan naik berdua je tau..tapi bertiga...ngeee~ sharing is caring kan...??=p dah lupa la berapa harga naik benda ni per person.
struggling untuk ambik gambar bertiga..huhu~ sape nak tolong ambik gambar kami kat tengah2 tasik nih..haish~ (isk, tali kuning ni spoiler tul..=( )

lepas dah penat mengayuh sambil bagi makan ikan kami pun beransur pulang..tapi sebelum tu sempat pekena cendoi pulut dulu kat tepi tasik ni b4 balik..hehe~
sangat best..!!
tenkiu Ipa' n Awa! \(*,*)/


1 comment:

  1. korang dua mmg pelari long distance pn dulu kan..kalau aku mesti da semput2 dah nak sampai 1000m pn..hehe..

    ReplyDelete