Ingatan buat diriku yang sering terlupa.

[view from my room. im lovin' it!]

dalam kehidupan seharian kadang2 tanpa sedar kita asyik kejar yg duniawi je
sampai lupa kita kat dunia ni sementara je
akhirat kelak yang kekal abadi

Keberkatan.

-click for larger view-
copy from http://mind-perception.blogspot.com/ (tq aina =) )

mungkin ni lah yg orang kata berkat dengar cakap mak ayah..hurm~

rasenye ramai yg enter medical school sbab 'mum n dad want me 2 b a doctor'.

huhu~ (m i 1 of them..???maybe.......=p)

tp walaupon masuk medical school sbab mak @ ayah suruh, belajarlah ngan ikhlas ye..

barulah bley berjaye..

insyaAllah~



*proud 2 b his student..! \(*_*)/

Disappointment. =(


smlm on call ngan Hanis.
hari ni dpt msg takde ward round.
9am got class pasal Lumbar Puncture.
around 8:40 got msg bagitau kena pegi ICU.
rupa2 nya kena masuk Operation Theatre (OT).
(sgt excited bcoz ni my first tym nak masuk OT.huhu~)
nak masuk OT, u've 2 change ur cloth.
memang tak bleh pakai baju yg bawak dari luar.
tudung pun sama.
kena pakai tudung yg blum dipakai.
huhu~
aku sangat lah 'perak' n 'jakun' nak pakai baju nak masuk OT nih.
so, tadi dapat la belajar pakai baju OT, cap, mask.
siap ada 'tudung' OT lagi.
huhu~

['tudung', mask n cap]


sangat lah lame bersiap nak masuk OT.

(first tym kan...huhu~)

da siap dressing sume, bergeraklah ke OT 15.

unluckily, tak dapat masuk tgk operation tym tu.

sebab Dr mintak 2 org je masuk.

ye la, mane bley masuk ramai2 beb..!

haih~

bejalanlah kami (my grup members) keluar dari OT dgn penuh kekecewaan..

(akulah terutamanya..huhu~)

[walking out. Full of disappointment]

tahniah buat aina yg berpeluang assist da operation.
(sgt jeles sama kamu lorh~~ =p)