Cari Jodoh

Salam. Ok, hari ni bukan nak berkempen lagu wali band 'cari jodoh' ke ape..just nak share apa yang cheq dengaq kat radio ikim hari tu.
Ustazah tu kata, kita kena berusaha cari jodoh..tak boleh tunggu melangut ja..
Tapi jangan salah faham.., usaha cari jodoh bukan bermaksud kena chatting tiap-tiap hari or add friend ramai-ramai kat facebook.
Usaha untuk cari jodoh is dengan mempersiapkan diri sendiri.., jaga solat..jaga aurat..blajaq masak ka..kemaih umah ka.. Kan Allah kata, lelaki yang baek untuk pempuan yang baek.. :) janji Allah itu pasti. Jom audit diri :) semoga jadi insan solehah. Amin.


posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment