TUHAN jagakan dia



Tuhan jagakan mereka :')

posted from Bloggeroid

Cari Jodoh

Salam. Ok, hari ni bukan nak berkempen lagu wali band 'cari jodoh' ke ape..just nak share apa yang cheq dengaq kat radio ikim hari tu.
Ustazah tu kata, kita kena berusaha cari jodoh..tak boleh tunggu melangut ja..
Tapi jangan salah faham.., usaha cari jodoh bukan bermaksud kena chatting tiap-tiap hari or add friend ramai-ramai kat facebook.
Usaha untuk cari jodoh is dengan mempersiapkan diri sendiri.., jaga solat..jaga aurat..blajaq masak ka..kemaih umah ka.. Kan Allah kata, lelaki yang baek untuk pempuan yang baek.. :) janji Allah itu pasti. Jom audit diri :) semoga jadi insan solehah. Amin.


posted from Bloggeroid

Broga Hill

          

Akhirnya ku tawan jua... (walaupun tak sampai betul-betul ke puncak..haha)
Lama dah duk menyimpan hasrat nak panjat (lepas tengok SMS ambik prewed photo diorang kat sini).



Memang mencabar (plus ketaq lutuitt) nak panjat ni. Rasanya agak merbahaya gak..huhu
Tapi view kat atas memang terbaik...!! worth it!


Pergi bertiga with Aina and Anisah, bertolak seawal..hmm..rasanya dekat-dekat pukul 5 pagi kot. Singgah Subuh kat stesen minyak.. Masa kitorang sampai memang dah penuh parking..memang ramai orang pi sini. Masa kitorang turun parking dah kosong dah pun..haha


walaupun lutut ketaq..satu badan sakit..overall memang BEST! :)





Penang Butterfly Farm

At last got the chance to visit this place..
Thanks Noor Nana & Sarep.
Sedih Gem x pat join.. :(










posted from Bloggeroid

Ortho Fam Day

Berfamily day tempoh hari..
Bru excited nk join sukaneka tp x berkesempatan la plok...terpakse blk awal sbab pm shift hr tu.. *jeng*
X dpt mkn dinner gak...grrr






posted from Bloggeroid

Doakan kebaikan orang lain

Diriwayatkan daripada Abu al-Darda', Rasulullah s.aw. bersabda yang bermaksud: "Doa seorang Muslim kepada saudaranya secara rahsia dan bukan di.hadapannya sangat dimakbulkan. Di sisinya ada malaikat yang ditunjuk Allah. Setiap kali dia berdoa untuk saudaranya dengan kebaikan, maka malaikat tersebut berkata (kepadanya): 'Ya Allah, makbulkan ia dan (semoga) bagimu juga (mendapat balasan) seumpama itu.'" (Riwayat Muslim) - solusi isu 44
posted from Bloggeroid

Dinner

Seronok posting ortho sebab lepas keje boleh keluar dinner same2..
I like..!!! Stress kije n kne marah2 pon ilang jap.. *esok2 kena marah lagi* ngeeeee
part of learning process nway... ;)

@ d muara





@ matahari restaurant





Thanks teman2!!! :)
posted from Bloggeroid